23 Kasım 2011 Çarşamba

Evimizin Deniz Fenerleri

Edison’un New York sokaklarını aydınlatılmasından bu yana, aydınlatmanın hayatımızdaki ve evimizdeki yeri vazgeçilmez. Işık hem ruh ve beden sağlığımız açısından hem de evimizde farklı atmosferler yaratabilmemiz, kişiliğimizi evimize yansıtabilmemiz açısından büyük öneme sahip.

Gaz lambalarının titrek ışıkları çoktan söndü şimdi sıra fonksiyonel aplikler, ayarlanabilir avizelerde... Evlerde yapılan ışık oyunlarıyla mekanlar artık olduğundan daha geniş ya da dar, daha mistik ya da modern.

Doğru aydınlatılmış evler için plastikten, camdan, hasırdan, bezden yapılmış işlemeli, motifli, abajurların, apliklerin, avizelerin doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gerekiyor.

Yemek odalarında masa üzerine gölgeler düşmemesi için ayaklı aydınlatmalar, abajurlar yerine tavandan gelen bir ışık; çalışma odalarında ise göz yormayan, ışığı kırıcı aydınlatmalar tercih edilmeli.

Evlerin en fazla vakit geçirilen kısımları, oturma odaları için ise abajur ve lambader gibi aşağıdan, direkt göze gelmeyen aydınlatma modellerinin tercih edilmesi mekanda daha yumuşak atmosferin oluşmasını sağlayarak sohbetlere keyif katacaktır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP