23 Kasım 2011 Çarşamba

Duvarlarda Yeni Nesil Tasarımlar

Duvarlarınızı ister sevdiğinizin resmiyle, ister çimen desenleriyle, isterseniz de gerçeğine benzer bir akvaryumla donatın. Uzun yıllar dekorasyondan kopan duvar kağıtları yeni nesil tasarımlarla geri döndü. Klasik duvar kağıtlarından artık sıkıldıysanız ve yenilik arıyorsanız tasarım modeller kişiye özel birçok alternatif sunuyor.

Yani seçenekte sınır yok. Üstelik bu modelleri odanızın bütün duvarlarında da uygulamak zorunda değilsiniz. Eğlenceli ve esprili grafikleri evin sadece bir duvarına uygulabilirsiniz.

Çinlilerin MÖ 200’lerde pirinçten ürettikleri kağıtları duvarlara yapıştırmalarıyla duvar kağıdının da yolculuğu başladı. 19. yüzyıl başlarına kadar sadece zenginlerin ulaşabildiği duvar kağıdı zamanla her kesimden talep gelmesiyle büyük kitlelere ulaştı. Dünya savaşları sırasında yavaşlayan duvar kağıdı endüstrisi savaş sonrası büyük bir sıçrama yaptı. 1960’larla renk ve desen patlaması yaşadı.

Boyaya oranla daha ucuz olması ve temizlik kolaylığıyla çok popüler olan duvar kağıtları 1980’lerin sadelik yaklaşımıyla geri plana atıldı. Duvar kağıdı denince insanların aklına karmaşık, sıkıcı, yorucu desenler gelmeye başladı. Fakat 2000’lerin başında yeni teknolojik gelişmelerle iç dekorasyonda kendine yeni bir dönem açtı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP