18 Haziran 2012 Pazartesi

154 Konutluk 'Ahi Evleri'nin Temeli Törenle Atıldı


Tokat'ta 30 bin metrekare alana yapılacak olan 154 konutluk 'Ahi Evleri'nin temeli törenle atıldı.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) mensupları konut yapı kooperatifi tarafından Topçam Mahallesi'nde Ahi Evleri'nin temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, 154 konutluk yapı kooperatifinin başlangıcından bugüne kadar geçen zaman dilimi içerisinde ilgili makamlardan aldıkları desteklere teşekkür ederek, "Hepsinden Allah razı olsun. Çünkü hayırlı bir hizmet yaptığımıza inanıyoruz. Ahirette iman, dünyada mekan misali, insanları dünyada ev sahibi yapmak, konut sahibi yapmaktan memnunuz" dedi.

Yüklenici firma sorumlusu Alper Alptekin ise bu konutlarla birlikte Tokat'ın sosyal çehresini de değiştireceklerini söyledi. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek de 2005 yılında yapılan imar planı revizyonu Tokat'ta inşaat sektörünün çehresini değiştirdiğini belirterek, "2005 yılı Ocak ayına kadar Tokat'ta üç katın üzerinde inşaat yapmak yasaktı. 54 metre yükseklik 18 kat yapıyor. Bu şekildeki binaların hayali mümkün değildi. Şu anda bir projeden bahsediyoruz ama fiili olarak arkamızda gerçekleşmiş olan evler var. Onun gibi şehrimizde son altı yıldır görsel olarak güzel binalar yapılmaya başladı. Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Yapı standartları değişiyor ve yüksek katlı binaları ülkemizin her yerinde başta İstanbul olmak üzere her bölgede yapılıyor ve şehre ayrı bir görsellik katıyor" dedi.

Artvin Esnaf Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin'in konuşmasının arından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, yapılan çalışmanın Tokat için önemli bir çalışma olduğunu belirtirken, Ak Parti Milletvekili Zeyid Aslan ise bölgede oturacak olan vatandaşların şanslı olduğunu kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından butona basmak suretiyle konutların temeli atıldı. Bu arada bölgeye bir cami yapılması sözü verildi. - Tokat

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP