16 Haziran 2012 Cumartesi

Türkmenistan'da Türkiye Rüzgarı Esecek


Türkmenistan'da önümüzdeki haftalarda Türkiye rüzgarı esecek. Başkent Aşkabat 19-21 Haziran günlerinde Türk Yapı ve İnşaat Fuarı'na, 25-27 Haziran'da Türk Kültür Günleri etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında sözkonusu organizasyonlara yapılan hazırlıklar doğrultusunda bilgi verildi. Kültürden sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Bagül Nurmıradova Türk Kültür Günleri Programı kapsamında sergiler, sinema günler ve konser gösterileri gibi çeşitli etkinliklerin düzeleceğini belirtti.

Bununla ilgili değerlendirmede bulunan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın her zaman her alanda Türkiye ile ilişkilerinin genişletilmesine önem verdiğini kaydederek, organizasyonun üst düzeyde olması için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini söyledi. Berdimuhamedov, iki ülke halkının kültür ve sanatını tanıtmayı amaçlayan etkinliğin dostluk ve sanat bayramı olacağını söyledi.

TÜRK YAPI VE İNŞAAT FUARI

Aşkabat'ta 19-21 Haziran tarihlerinde 'Ashgabat Expo Build 2012' konulu Türk Yapı ve İnşaat Fuarı düzenlenecek.

Meridyen Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenecek fuarda; inşaat teknolojileri, inşaat makineleri, kapı – pencere ve aksesuar, ısıtma & soğutma, iç dizayn, el aletleri, hırdavat, nalburiye, inşaat malzemeleri, izolasyon, banyo ve seramik, tesisat, elektrik, aydınlatma, su ve su teknolojileri, çatı, cephe ve duvar kaplamaları, boya ve yapı kimyasalları, mermer ve doğaltaş,mermer makineleri sergilenecek. Türkmen pazarı Türk inşaat şirketleri açısından önemli bir pazar konumunda. Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlik işlerinin yüzde 42'isi Türkmenistan'da alındı. Türk firmalarının 2012 yılının 5 ayında Türkmenistan'da aldığı işlerin değeri 2.6 milyar dolara ulaştı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP