29 Haziran 2012 Cuma

Bedesten Çarşıda İnşaat Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor


Yıkılan Peynir-Zeytin Pazarının yerine yaptırılan Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşı inşaatının şu anda % 60 seviyesinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "8 Nisan'da Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katılımı ile temelini attığımız Yeraltı otoparkı ve Bedesten Çarşı İnşaatımızda müteaahit firma hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşaat şu anda % 60 seviyesinde. Kasım ayı sonunda Bedesten çarşımızı halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.

İnşaat çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya İhale sürecinde Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar nedeniyle inşaaatın başlamasının 7.5 ay geciktiğini ifade etti. Başkan Akkaya "Çarşımızın altı 132 araçlık kapalı otopark üstünde ise dinlenme alanları ve 23 adet asma katlı dükkan yer alacak. Ayrıca 24 araçlık açık otopark da yer alacak inşaatda Burdur'da şu ana kadar uygulanmayan kaset kalıp sistemi uygulanıyor." dedi.

Başkan Akkaya Şu anda otopark olarak kullanılan Eski Müftlük altındaki alanda 6 Milyon TL'ye malolacak ve yap, işlet, devret modeli ile yapılacak 2 katı yeraltında 3 katı yer üstünde olacak 327 araçlık Katlı Otopark ihalesinin ise 02,08,2012 günü Belediye Encümeninde ihale edileceğini kaydetti.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP