22 Haziran 2012 Cuma

İnternet Üzerinden 'İmar Sorgulamada' Rekor


Altındağ Belediyesi, vatandaşların belediyedeki işlerinin kolay yürümesi için teknik altyapısını sürekli güçlendirerek pek çok işlemin internetten yapılabilmesine öncülük ediyor.

Altındağ Belediyesi Kent Bilgi Sistemi 'ALBİS Projesi' kapsamında geçen yıl Temmuz ayında hayata geçirilen 'İnternetten Bilgilendirme Amaçlı İmar Durumu Belgesi' verme uygulaması, bir yıl içerisinde rekor seviyeye ulaştı. Altındağ Belediyesi web sitesine girerek, 1 yıl içerisinde 20 bin 748 kişi imar durumu sorgulama belgesi aldı. Altındağ Belediyesi'nin web sayfasından sunulan 'Bilgilendirme Amaçlı İmar Durumu Sorgulama' hizmetine vatandaşların yoğun ilgisi artarak devam ediyor. Açılış tarihi olan 18 Temmuz 2011'den aynı yılın sonuna kadar günlük ortalama 304 kişi sorgulama yaparken, bu sayı 2012 yılı başından itibaren günlük ortalama 492'ye yükseldi. Bugüne kadar toplam 20 bin 748 kişi tarafından yapılan 130 bin 234 sorgulama sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Altındağ'da hız kesmeden devam eden imar çalışmaları ve yoğun yapılaşma 'İnternetten İmar Durumu Sorgulama' hizmetine olan ilgiyi her geçen gün artırıyor.

'İnternetten İmar Durumu Sorgulama' hizmeti vatandaşların işlerini belediyeye gelmeden halletmelerine olanak sağlayan bir hizmet. Bu hizmet sayesinde vatandaşlar belediyeye gelmeden internetten, 7/24 imar durumu sorgulaması yapabiliyor, plan notları ile birlikte bilgilendirme amaçlı imar durumu belgesini bilgisayarına kaydedebiliyor ve eğer isterse çıktı alabiliyor. Ayrıca klasik imar durumu belgesindeki bilgiler dışında uydu görüntüsü ve binalar da istenildiğinde görüntülenebiliyor. Sürekli güncel tutulan bilgiler sayesinde vatandaşlar, internetten en son imar durumu bilgilerine rahatlıkla ulaşabiliyor.

ALBİS 'İmar Durumu Sorgulama' hizmetinden sonra vatandaşların bilgi almak için belediyeye gelmelerine gerek kalmadığı için, sadece bilgi almak için gelen vatandaş sayısında çok büyük oranda azalma kaydedildi. Sistem sayesinde vatandaşların evlerinden bilgiye kolaylıkla ulaşabilmeleri sağlandığı için, vatandaşların hem belediyeye gelip gitme oranı hem de İmar Müdürlüğü'ndeki iş yoğunluğunda büyük ölçüde azalma sağlandı. Ayrıca Altındağ'da inşaat yapmayı düşünen müteahhitler ve emlakçılar da bu sistemi sıkça kullanarak işlerini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Müteahhitler ve emlakçılar, internetten ulaştıkları bilgilendirme amaçlı imar durumu sayesinde, ofislerinden istedikleri parseli inceleyip uydu görüntüsünü de açabiliyor ve parselin üzerindeki gecekonduları dahi görüntüleyebiliyor ve ön etüt için gerekli bilgilere internetten rahatlıkla ulaşabiliyor. - Ankara

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP