23 Haziran 2012 Cumartesi

Ankara'da Metro İnşaatında Göçük


Ankara'da metro inşaatında göçük meydana gelmesi sonucu hayatını kaybeden Kadir Sevim'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ankara'da metro inşaatında göçük meydana gelmesi sonucu hayatını kaybeden Kadir Sevim'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sevim'in dayısı Cevat Tarhan, "İhmaller zinciri var. Acımız büyük" dedi.

İnönü Bulvarı'nda Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde metro inşaatında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden, Meclis'te inşaat işçisi olarak çalışan Kadir Sevim'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin Ordu'da defnedileceğini bildiren aile, Sevim'in 2 gün önce Meclis'te işe girdiğini belirtti. Özellikle baba Hakkı Sevim'in oldukça üzgün olduğu görülürken, dayı Cevat Tarhan ise, büyük bir ihmal olduğunu belirterek, "Türkiye'nin başkentinde TBMM'ye 50 metre uzaklıktaki bir kaldırımın altında bir çalışma yapılıyor ve tedbir alınmıyor. İhmaller zinciri var ama bizim şu an acımız büyük. Sabahleyin 6'da kalkıyor bu insan ve günlük 70 liraya çalışıyor. Yürürken birden kaldırım taşları uçuyor altından ve suya kapılıyor. Böyle kaybediyoruz evladımızı" dedi. Sevim'in maddi durumunun iyi olmadığını ifade eden dayı Tarhan, ailenin çok mağdur durumda olduğunu söyledi. Tarhan, "Bir akrabamızın düğününe gidecektik. Ailenin 4 tane düğünü vardı. Hepsi aynı yerde olsun, gidip gelme olmasın diye düşünmüştük ama olmadı maalesef. Böyle ihmallerin olmaması lazım. İş güvenliği diye birşey var. Türkiye'de böyle bir iş güvenliği yok" şeklinde konuştu.

İki çocuk sahibi 35 yaşındaki Kadir Sevim, dün, İnönü Bulvarı'ndan, yaya olarak işe giderken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde meydana gelen göçükte, çöken kaldırım altında kalmış, 15 saat süren arama kurtarma çalışmalarının sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı yakınlarında metro çalışma alanında bulunmuştu. - Ankara

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP