23 Haziran 2012 Cumartesi

Dpü Tıp Fakültesi Binalarının Temeli Atıldı


Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Dekanlık ve Morfoloji binalarının temeli törenle atıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Dekanlık ve Morfoloji binalarının temeli törenle atıldı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Merkez Yerleşke'deki inşaat sahasında düzenlenen törende, Tıp Fakültesi'ni, üniversitenin önemli bir fakültesi haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Dekanlık ve Morfoloji binalarının, üniversitenin gelecekte çok önemli misyonlar üstelenecek bir mekanı haline geleceğini ifade eden Prof. Dr. Karaaslan, şöyle devam etti:

"Her gün aldığımız yeni kararlarla geleceğin vizyonunu hazırlayacak bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Tıp Fakültemiz bu gelişmenin itici gücünü teşkil edecek ve dolayısıyla daha ileri yıllarda tamamlamayı düşündüğümüz hastanemizle çok önemli misyonlar üstlenecek, tıp alanında kendisinden söz ettirecek bir merkez haline gelecektir.

Burada iki blok bulunacak. Dekanlık bloku 3 kat, eğitim bloku 5 kat olacak. Binaların toplam kapalı inşaat alanı brüt 21 bin metrekare, binaların toplam zemine oturma alanı 4 bin 130 metrekare olacak. Morfoloji binasında 10 adet 12 kişilik, 10 adet 5 kişilik olmak üzere toplam 20 adet derslik, iki adet 306 kişilik, 4 adet 192 kişilik ve iki adet 168 kişilik olmak üzere 8 adet amfi, bir adet 26 kişilik, iki adet 12 kişilik, iki adet 16 kişilik olmak üzere toplam 5 adet toplantı salonu, 14 adet laboratuvar, 32 adet idari büro, bir adet kütüphane, bir adet internet kafe, 4 adet yemekhane, iki adet kantin bulunacak."

İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün dua ettirmesinin ardından kurban kesilerek, temele ilk harç Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve diğer protokol üyelerince döküldü.

Törene, Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, DPÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. Kaan Erarslan, akademisyenler ve üniversite çalışanları katıldı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP