16 Haziran 2012 Cumartesi

Depremde Hasar Gören Minare Yıkılıyor


Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçen pazar günü meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki şiddetli depremde hasar gören cami minaresi, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Babataşı Camii'nin 30 metrelik minaresinde, merkez üssü Ölüdeniz olan 6.0 şiddetindeki deprem sırasında çatlakla oluştu. Camii cemaatinin çatlakları fark edip durumu belediye ekiplerine bildirmesi üzerine minarede inceleme yapıldı. Minareyi inceleyen inşaat mühendislerinden oluşan bir ekip, minarenin yıkılmasına karar verdi. Yıkım kararının alınmasının ardından Fethiye Belediyesi'ne bağlı ekipler Babataşı Camii'nin minaresini yıkmak için çalışma başlattı. Caminin yol kenarında olması nedeniyle yıkım için titiz bir çalışma yapan ekipler, kurulan vinç yardımı ile ilk olarak minarenin alem kısmını söktü. Daha sonra hilti yardımı ile minarenin taşlarını tek tek sökmeye başlayan ekipler, bu şekilde birkaç gün için minareyi tamamen yıkmayı planlıyor.

Minaredeki çatlakları fark eden cami cemaatinden Bekir Yenilmez, deprem sonrası yaşananları anlattı. Minarenin çatladığını fark ettiklerinde durumu hemen belediye yetkililerine bildirdiklerini belirten Yenilmez, "Belediye ekipleri inşaat mühendisleri ile gelip inceleme yaptılar. Daha sonra minarenin mimarını çağırıp onun da görüşünü aldılar. Yapılan inceleme sonunda minarenin yıkılmasına karar verildi. 32 yıllık geçmişi bulunan 30 metrelik minarenin yıkılmasına bugün başladı." dedi.

Minarenin yıkım çalışmasını yapan Ali Yılmaz da yıkım çalışmasının 2 gün boyunca devam edebileceğini söyledi. Minarenin orta kısımda oluşan derin çatlaklar nedeniyle yıkılmasına karar verildiğini açıklayan Yılmaz, şöyle konuştu: "İlk olarak minarenin alemini çıkardık. Şimdi genel yıkıma geçtik. Cami ana yol kenarında bulunduğu için çevreye zarar vermemek için minareyi tek tek taşlarını alarak yıkıyoruz."

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP