18 Haziran 2012 Pazartesi

Biga Devlet Hastanesi'ni TOKİ Yapacak



Biga Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan yeni hastane projesi basına tanıtıldı.

Biga Devlet Hastanesi bahçesine yapılacak olan yeni hastane projesi basına tanıtıldı.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Alper Fırat Polat, yeni yapılacak olan 125 yataklı Biga Devlet Hastanesi için geçen hafta TOKİ'den gelen heyetin zemin etüdü ve alt yapı çalışması için incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Proje için hazırlanan dosyada eksikliklerinin kalmadığını ifade eden Polat,

"İhale aşamasında olan hastane inşaatına 90 ile 120 gün arasında başlanacaktır. Eski hastane binamızın yeni hastane açıldıktan sonra yıkılacak olması nedeniyle inşaat onarım daire başkanlığı ile görüşmeler eş zamanlı olarak devam etmektedir" dedi.

20 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan hastane içerisinde bulunacak birimleri de anlatan Polat, şöyle konuştu:

"Yeni hastane binasında 38 adet çift, 76 adet tek kişilik oda, 4 salonlu ameliyathane, 42 poliklinik odası, bahçesinde helikopter pisti, biyokimya, patoloji, mikrobiyoloji laboratuvar ünitesi, MR, tomografi, ultrason, direk grafi birimi, mamografi ünitelerini içeren görüntüleme merkezi, 4 ayrı otopark, 16 adet acil izlem yatağı, 18 yataklı yoğun bakım, merkezi ısıtma ve soğutma özelliğe sahip havalandırma sistemi mevcut olacak."

Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise Biga'ya modern bir devlet hastanesi kazandırmak için çalışmaların sonuna gelindiğini söyledi. Kaşdemir, Biga'da çok amaçlı bir hastanenin temelinin yakın bir zamanda atılacağını ifade etti.

Toplantıya Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan ve hastane idari personeli katıldı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP