18 Haziran 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat


Samsunlu bir işadamı tarafından Bayburt'ta yaptırılan bir sitenin temelini atan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt'un artık dışarıdan yatırım almaya başladığını ve Bayburt'un dört bir yanının şantiyeye dönüştüğünü söyledi.

Son günlerlerde inşaat alanlarını sık sık gezdiğini ve bu geziler sırasında şantiyelerde Bayburtlu çalışanın çok az sayıda olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Polat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Samsunlu bir işadamının Bayburt'a gelerek, Bayburtlu hemşehrimizle ortaklık kurmak suretiyle Bayburt'a yatırım yapan bir arkadaşın binasının temelini atıyoruz. Ben hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazasız belasız bir inşaat süreci geçirmelerini dileyerek, inşaat bitmeden dairelerin satılmasını temenni ediyorum ki bundan sonraki projelere ümit versin.

"Bayburt ARTIK DIŞARIDAN YATIRIM ALMAYA BAŞLADI"

Bir il dışarıdan yatırım almaya başladı mı gelişiyor demektir, büyüyor demektir. Bayburt'ta şu anda her taraf şantiye halindedir. Betoncular Bayburt'taki inşaatlara beton yetiştiremiyorlar. Bayburt'ta inşaat yapacak usta bulamıyoruz. Bayburt'ta işsiz adam kalmadı, ilanla iş yaptırmak için adam arıyoruz. İnşat alanlarına düzenlediğimiz rutin gezilerimizde Bayburtlu çalışanla çok nadir karşılaşıyoruz.

"SODES VE İŞ-KUR KURSLARINA HERKES KATILSIN"

Belediyemizin de yatırımı olan İmarettepe ile alakalı usta ararken bulamadık. İstanbul'dan usta getirdik ve inşaatımıza şuanda devam ediyoruz. Bir taraftan Bayburt'ta işsizlik var diye insanlar şikayet ediyor. Bir taraftan da inşaat yaptıranlar çalıştıracak adam bulamıyorlar. Burada bir tenakuz var; o zaman demek ki Bayburt'ta işsizlik yoktur. Bayburt'ta kalifiye olmayan adamın işsizliği söz konusu ya da işi beğenmeme söz konusudur. Daha iyisini herkes istiyor ama daha iyisini buluncaya kadar herkes bulabildiği işi götürmesi gerekiyor. Gönül istiyor ki herkes daha az emekle daha çok para kazansın ama bu bir nitelik meselesidir. Elinde vasfı olmayan yani kolunda bileziği olmayan bir adamın ben 3 bin lira maaşla çalışmak istiyorum demesi boşunadır. SODES ve İş-Kur projeleri çerçevesinde herkes kurslara katılsın ve nitelikli hale gelsin.

"Bayburt'UN DÖRT BİR YANI ŞANTİYEYE DÖNÜŞTÜ"

Bayburt'u şu anda takip eden herkes, Bayburt'un bir inşaat haline dönüştüğünü, şantiyeye dönüştüğünü herkes görüyor. Şu anda şehir içinden geçen yolun çalışması başladı. Vauk Dağı'ndan Kop Dağı'na kadar bütün yolun BSK (Bitünlü Sıcak Karışım) ile sıcak asfalt karışımıyla kaplanması ihale edilmişti. Daha önce konkasör tesislerini kurdular, asfalt şantiyelerini kurdular ve şehir içinden çalışmaya başladılar. Bu çerçevede bizim de projesini yaptırıp Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kabul ettirdiğimiz ve şehirde yaşayan insanları direk ilgilendiren 3 tane projemiz var; yolun sağında ve solundaki kaldırımların yenilenmesi, Kışla kavşağının yapılması ve Çaykara kavşağının yapılmasıdır. Biz buna şuanda bir şey daha ilave ediyoruz; sanayi köprüsünün devamını viyadüklerle üst kota almak suretiyle eski sanayi mahallesi ile TOKİ tarafından yapılan eski terminal alanındaki birimler arasındaki ulaşımı sağlayacak olan bu çalışma şuanda proje aşamasındadır. Bu güne kadarki hizmet süremde kendisinden çok destek aldığım Uğur Kenan ADİLOĞLU Viyadükü olarak o ismi oraya koymak istiyorum. Tabi 750 metrelik bir yolun viyadükle yani köprülerle üst kota alınması çok büyük bir projedir. Bunun peşinde koşuyoruz.

Karayolu adına daha önceki süreçte Kredi Yurtlar Kurumu'ndan Çaykara kavşağına kadar yapılan duble yol çalışmasını Kızıldağ'a kadar götürülmesini de şuan da takip ediyorum. Bunu da bu sene inşallah gerçekleştireceğiz.

"Bayburt'UN GÜZELLEŞMESİNE HERKESİN KATKI SAĞLAMASI GEREKİYOR"

Bayburt büyüyor, Bayburt gelişiyor, Bayburt kalkınıyor ama bunda herkesin katkısının olması gerekiyor. Her ev sahibinin, her bahçe sahibinin şöyle evinin dışına bakıp, benim evim bu şehre ne katıyor; güzellik mi katıyor çirkinlik mi katıyor diye bir soru sorması gerekiyor. Herkes bu soruyu sorup cevabını yerine getirdiği zaman bu şehir gerçekten çok güzelleşecek. Kamu yatırımı yeteri kadar geliyor ama özel yatırımların da bir an önce buna yetişmesi gerekiyor. Ben tekrar yatırımcımızı tebrik ediyorum. Yatırımlarının devamını bekliyorum. Hayırlı yatırımlar, hayırlı sonuçlar temenni ediyorum."

Samsunlu işadamı Kenan Saroğlu ile yaptığı ortaklık ile Bayburt'a tam teşekküllü bir site kazandıracaklarını belirten Muharrem Sallanbaş, 8 bin 300 metrekare alan üzerinde güvenlik hizmetleri, spor alanları ve sosyal aktivite alanlarının da yer alacağı 70 daire ve 4 bloktan oluşan sitenin 2014 yılına kadar tamamlanacağını dile getirdi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP