19 Haziran 2012 Salı

Tarsus'ta Toplu Konut Kura Heyecanı


Kura Çekimi Mehmet Çelebi Spor salonunda saat 14.00'de yapılacak.

Tarsus Belediyesi öncülüğünde başlatılan toplu konut için bugün (20 Haziran 2012 Çarşamba) günü kura çekimi gerçekleştirilecek.

Şehitishak Mahallesi'nde bulunan Mehmet Çelebi Spor Salonunda yapılacak kura çekimi için müracaat bulunanların heyecan sardı.

Saat 14.00'da noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Toplu konuta yoğun ilgi olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, banka ile kooperatif üyelerinin yaptığı inceleme sonucu şartlara uygun 2061 kişinin kuraya katılabileceğini söyledi.

İlk etapta Hürriyet Mahallesi'ne 440 konut yapacaklarını ifade eden Başkan Kocamaz, yapılacak konutların örnek olacağını ifade etti.

Evi olmayan vatandaşları konforlu, kaliteli ve piyasadan daha ucuza mal ederek konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Kocamaz, "Tarsus Belediyesi bu kentte yaşayan insanların yıllardır kendilerine uygun mekanlarda daha rahat bir çevrede yaşaması için gayret gösteriyor. Tarsus olarak yeni bir toplu konut hamlesi başlattık. İlk etapta 440 daireden oluşan Tarsus Hürriyet Evleri bir site olarak taleplilerin halkımızın hizmetine sunulacak. Bu 440 daireden 200 adedi 3+1olacak 200 adedi 2+1 olacak ve 40 adedi de 1+1 olarak gerçekleştirilecek. Arsamız 25.873 metrekare ve 5.000 metrekare inşaat alanı var. Bu alanın %81'i otopark ve yeşil alana ayrılmış sadece %19'una inşaat yapılacak. Bu inşaatlar toplam 10 blok olarak ve zemin+9 toplam 10 kat olarak hayata geçirilecek. 5 blok her kat 4 daire olarak tamamı 3+1 olarak gerçekleşecek. Yine 3 blok her kat 4 daire 2+1 olarak tamamlanacak. 2 blokta her katta 6 daire olarak hesaplanacak" şeklinde konuştu.

Konutlarda her türlü konforun mevcut olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, "Bizim konutlarda, merkez ısıtma sistemi, doğal gaz ısıtma merkezi sistemi, kalorifer tesisi, ısı ses izolasyonu, oda ve salon zemini laminat parke, ahşap görüntülü pencereler pvc çift cam, her blokta 2 asansör, çocuk oyun alanları, antre ve ıslak zeminler seramik, açık otoparklar, yürüyüş yolları, çeşitli oyun alanları, yüzme havuzu, jeneratör, duşakabin, mutfak dolabı ve klima tesisi altyapısı hazır halde teslim edilecek" dedi.

Başkan Kocamaz, konutların belediyenin öncülüğünde, Hürriyet Evleri Konut Yapı Kooperatifi ve Tara Yapı İnşaatı tarafından hayata geçirileceğini vurguladı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP