29 Haziran 2012 Cuma

Melih Şimşek: Deprem Sorununa Çözüm, Çelik Yapılarda Saklı


Akşan Yapı, şehir dönüşümü sürecinde ve depremden korunmaya çözüm olarak çelik yapı sistemlerini sunuyor. Türkiye'nin en büyük çelik konut projesi 35. Sokak'ı İzmir'de hayata geçiren firma, İzmir'de yeni yatırımlarına devam ediyor. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, yaptığı açıklamada, "İzmir, turizm ve sanayide gösterdiği yükselişi şimdi de gayrimenkul ve emlak sektöründe sürdürüyor. Ege'nin incisi İzmir'in kentsel dönüşüm sürecinde ve deprem sorununa çözüm, çelik yapılarda saklı." dedi.

Şimşek, çelik yapı sistemlerinin birçok avantajı bulunmasının yanısıra özellikle Türkiye'nin önde gelen üç problemine çözüm teşkil ettiğini belirterek, "Şu anda İzmir'le birlikte ülkemizde deprem, enerji ve çevre konuları problem olarak önümüzde duruyor. Ülkemiz faylar üzerinde ve çelik yapı, şu anda dünyada depreme en dayanıklı sistem olarak biliniyor. Diğer taraftan dünyanın en pahalı enerjisini kullanan ülkelerden biriyiz. Çelik yapı sistemleriyle farklı iklim koşulları için farklı ve ekonomik çözümlerle yüksek enerji verimliliği sağlayabiliriz." şeklinde konuştu. Çelik yapı sistemlerinin yüzde 90 ve üzeri oranda geri dönüştürülebilir olduğunu vurgulayarak, inşaat sırasında da asgari su harcamasıyla tasarruf sağladığının altını çizdi.

Şehir dönüşümü sürecinde ise çelik yapı sistemlerini olmazsa olmaz bir gereklilik olduğunu öne süren Melih Şimşek, "Yüzlerce konut yeniden yapılacak ve vatandaşlar yeni konutlarına yerleştirilecek. Her şeyden önce hızlı işlemesi gereken bir süreç. Elbette bir binanın belli bir inşa süresi vardır ancak çelik yapı sistemleriyle bu süreyi minimuma indirmek mümkün. Çok kısa sürede depreme dayanıklı, sürdürülebilir enerji tasarrufu sağlayan ve çevre dostu yüzlerce yapı inşa edebilirsiniz." dedi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP