19 Haziran 2012 Salı

Ktü Rektörü Prof. Dr. Özen'e Hakaret Davasında Karar


Trabzon'da, basın açıklaması sırasında söylediği sözler ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özen'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan öğrenciye 10 ay hapis cezası verildi.

Trabzon'da, basın açıklaması sırasında söylediği sözler ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan öğrenciye 10 ay hapis cezası verildi.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sinem Kara (21) ve taraf avukatları katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Kara'ya, basın açıklamasında söylediği sözler ile "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle Kara'nın cezasını, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında erteledi.

Buna göre Kara, 5 yıl süreyle kasten bir daha suç işlemezse hakkındaki dava düşecek, aksi takdirde verilen cezayı çekecek.

Trabzon Adliyesi önünde Ekim 2010'da kendilerini "KTÜ Öğrenci Kolektifi" olarak adlandıran grup adına basın açıklaması yapan Sinem Kara, KTÜ'de öğrencilerden kayıt parası adı altında zorunlu para alındığını savunarak, Rektör Prof. Dr. Özen'e yönelik sözler söylemişti.

Bu sözlerle kendisine hakaret edildiğini savunan Prof. Dr. Özen de Sinem Kara hakkında Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmanın ardından Kara hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme" suçundan dava açılmıştı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP