18 Haziran 2012 Pazartesi

Pamukluk Barajı İnşaatı Yüzde 56 Seviyesine Ulaştı


Tarsus ilçesinde temeli 2010 yılının Şubat ayında atılan Pamukluk Barajı'nda inşaat çalışmalarının yüzde 56 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Tarsus ilçesinde temeli 2010 yılının Şubat ayında atılan Pamukluk Barajı'nda inşaat çalışmalarının yüzde 56 seviyesine ulaştığı bildirildi.

DSİ Mersin Bölge Müdürü Gazi Kar, inşaat çalışmalarını inceleyen Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz ve beraberlerindekilere bilgi verdi.

Pamukluk Barajı'nın faaliyete geçmesiyle başta Tarsus olmak üzere Mersin'in genelinde tarımsal sulamadan içme suyuna kadar hemen her alandaki ihtiyaçların karşılanacağını belirten Kar, dolayısıyla barajın Mersin bölgesi için önemli olduğuna dikkati çekti.

Barajın 2013 yılı Ekim ayında tamamlanarak su tutmaya başlayacağını ifade eden Kar, "Bu yıl şu ana kadar 27 milyon liralık ödenek geldi. Yıl sonuna kadar 50 milyon lira harcanması öngörülüyor. Toplam maliyet ise 110 milyon lira" dedi.

Barajın enerji, sulama, içme suyu ve depolama olarak 4 amacının bulunduğunu vurgulayan Kar, şöyle devam etti:

"Pamukluk Barajı'nda inşaat çalışmaları yüzde 56 seviyesine ulaştı. Depolama hacmi 282 milyon metre küp olan barajın gövde hacmi 6 milyon 500 bin metre küp, yüksekliği ise temelden 135 metre olacak. Havzada 282 milyon metre küp su toplanacak. Pamukluk Barajı, 156 milyon metreküp sulama, 127 milyon metreküp içme suyu sağlayacak. Baraj Mersin bölgesinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak."

Kar, barajın 15 megawat gücünde, yılda 68 milyon kWh hidroelektrik enerji üretilmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da 30-40 yıldır konuşulan dev tesisi hayata geçirmenin kendi iktidarlarına nasip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Verimli topraklara sahip bölgede yılda 2-3 ürün hasat elde edildiğini ifade eden Uzun, "Böyle bir potansiyele sahip bölgede barajlar daha önemli hale geliyor" diye konuştu.

Pamukluk Barajı'nın bölgeye "can suyu" olacağını vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

"Barajı yapan firma yetkilileri, barajın 13 Ekim 2013'te saat 13.30'da su tutmaya başlayacağı sözünü vermişti. Bugün incelediğimiz inşaatın yüzde 56'sı tamamlanmış durumda. Önümüzde bir yıldan fazla zaman var. Bu süre içinde bitirilip, su tutmaya başlanacak. Biz 30 yılık hayali gerçeğe dönüştürüyoruz."

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP