20 Haziran 2012 Çarşamba

Kars Belediyesi Asfalata Başladı


Kars Belediye Başkanlığı'nca asfalt çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanlığı'nca geçtiğimiz yıl Atatürk Caddesi, Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet caddelerinde başlatılan asfalt çalışmalarının ilk iki tabakasından sonra bugün bu caddelerin koruyucu tabakası "aşınmaz tabaka" asfaltının atılmasına başlandı.

Karadağ Caddesi'nde başlatılan asfalt çalışmalarını Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'ta yerinde inceledi.

Bozkuş, geçen yıl yapılan asfaltın geçen süre içerisinde ağır geçen kış şartlarından ve zeminin oturmasından dolayı zaman zaman bozulduğunu, bazı kesimler tarafından özellikle bozulma olan yerlerin özellikle gündeme getirilerek olumsuz eleştirilere maruz kaldıklarını kaydetti.

Karslıların hak ettikleri yol ve kaldırımlara kavuşacağını belirten Başkan Bozkuş, yapılan yanlı ve belediye çalışmalarını baltalamaya yönelik girişimlerin kendilerini etkilemediğini ve çalışmalara kaldığı yerden başladıklarını söyledi.

AŞINMAZ TABAKAYI ATMAYA BAŞLADIK

İlk olarak Karadağ Caddesi'nden asfalt çalışmalarına başladıklarını ifade eden Kars'ın AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Aşınmaz tabakayı atmaya başladık. Kars için ilimiz için hayırlı olsun. Biz bundan önce söylemiştik. Geçen yıl temel tabaka ve binder tabakayı atmıştık. Haklı olarak bazı yerlerde oturmalar olacağını biliyorduk. Çünkü 45 santim üzeri kazmıştık. O oturmalar oldu. Sıkıntılar, problemler giderildi. Şimdi ise asıl asfalt dediğimiz aşınmaz tabakayı atıyoruz" dedi.

EN İYİ KALİTEYİ YAKALADIK

Geçen yıl yaklaşık 10 kilometre temel tabaka ve binder tabakasını attıkları asfalt yolların bu sene son tabakası olan aşınmaz tabakayı atıp ve bitireceklerini belirten Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş;

"En iyi kaliteyi de yakaladığımıza inanıyorum. Bir haftadır buradan analiz alıp gönderiyoruz. Malzeme alıp götürüyoruz, analiz yaptırıyoruz. Sonuçta da analizlerimiz iyi çıktı.

Analizler son noktaya istenilen değerlere geldiğinden dolayı da bugünde asfaltımıza başladık. ve atıyoruz. Yani bu 10 kilometrelik kısmın son tabakası aşınmaz tabakası bittikten sonra bir 4 kilometre tekrardan 45 santim üzeri kazıp, yine temel tabaka, binden tabaka ve aşınmaz tabakayı atacağız. ve devam edeceğiz. Yine Karayollarımızla yaptığımız protokol gereği 14,5 kilometrede onlar yapacaklar bu şekilde de bu sene bir 30 kilometrelik ana arterler tamamlanmış olacak.

Ve arkasından da yine hasar gören yollarımızı özellikle su şebekesinden, kanalizasyon şebekesinden dolayı hasar gören yollarımızı bakımını yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Karadağ Caddesi'nde belediyenin yaptığı asfalt çalışmalarına vatandaşlarda destek verdi. Yolların kalıcı ve uzun ömürlü olmasını isteyen vatandaşlar Başkan Bozkuş'un yanında olduklarını ve yapılan çalışmaları desteklediklerini vurguladılar.

Kars Belediye Başkanlığı 2012 inşaat sezonuna da hızlı girdi.

Belediye Hizmet Binası'nın temelini Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a attıran Başkan Bozkuş, belediye binasının yapımının devam ettiğini de kaydetti. Öte yandan içme suyu arıtma tesislerinde geri sayıma başlandığını da dikkat çeken Başkan Bozkuş, ramazanlıkta vatandaşlara 24 saat kesintisiz su vermek içinde yoğun çaba sarf ettiklerinin altını çizdi. Bir taraftan ara cadde ve sokaklarda asfalt çalışması yapan belediye hayvan pazarı ve Asri Mezarlık projelerinde de önemli yol kat ettiği gözlendi. - Kars

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP