23 Haziran 2012 Cumartesi

Çolak: Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Yapılan TOKİ Konutları Ekim'de Tamamlanacak


Siirt Valisi Musa Çolak, TOKİ tarafından, dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan 256 konut, 1 adet sosyal tesis ve 1 ticaret merkezi inşaatının yüzde 84 oranında fiziki gerçekleşmesinin sağlandığını, Ekim 2012'de tamamlanacağını söyledi.

Vali Musa Çolak, inşaatı devam eden TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Konutların hak sahiplerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlendiğini ifade eden Çolak, "Konutlar, alınan başvurular sonrasında idaremizce yapılacak kura çekimine müteakip, hak sahiplerine verilecek. Ayrıca, 1 adet 300 kişilik cami ihalesi yapılacaktır. Devam eden bir başka konut çalışması da göçebe vatandaşlarımız için inşa edilen konutlardır. 81.75 metrekare ebatlarında toplam 116 adet konuttan oluşmaktadır. İnşaat alanı 9 bin 434 metrekaredir. Bina maliyetleri 5 milyon 805 bin 871,00 TL civarındadır. 04.04.2013 tarihinde bitirilecek. Bu tür projelerle aslında kentsel dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz. Oturum alanı 713 metrekaredir olan bodrum + zemin kattan oluşan bir adet idari bina ve 210 metrekare oturum alanına sahip 6 adet zemin kat + 1. kattan oluşan sevgi evlerinden oluşmaktadır. Ayrıca, basketbol sahası ile çevre tanzimi işi de vardır. Toplam inşaat alanı 2 bin 686 metrekaredir. Bina maliyetleri 2 milyon 660 bin TL civarındadır. Aralık ayında teslim edilecek." dedi.

Öte yandan, bakımı mümkün olmayan özürlü vatandaşlara yönelik ve yatılı olarak hizmet verecek olan Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatının devam ettiğini belirten Çolak, "Engelsiz yaşam merkezimizde özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışır şekilde bakımlarına, beslenmelerine, korunmalarına ve sosyal hayata uyumlarına ilişkin hizmetler sunulacaktır. Eksiklikler tamamlandıktan sonra hizmete açılacaktır." diye konuştu.

Vali Çolak, son olarak yapımı devam eden Ticaret Meslek Lisesi ile 300 yataklı devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Büyük bir hızla ilerleyen yeni devlet hastanesinin gelecek yıl bu tarihlerde süresinden önce teslim edileceği bilgisini alan Çolak, firma yetkililerini kutladı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP