20 Haziran 2012 Çarşamba

Çorum Belediyesi 440 Konutun İnşaat Çalışmalarına Başladı


Çorum Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında 440 konutun inşaat çalışmalarına başladı. Belediye proje kapsamında 1. etap konutlarının ihalesinin yapılmasının ardından 2. etap konutlarının da kamulaştırma çalışmalarını tamamlandı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2011 yılı Aralık ayından itibaren yapılan görüşmeler neticesinde 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etap çalışmalarında vatandaşlarla para ve konut anlaşmalarının yapıldığını söyledi.

Para anlaşması yapılan 94 kişinin yaklaşık 6.5 milyon TL tutarındaki Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından banka hesabına aktarıldığını ifade eden Külcü, "Hak sahipleriyle yapılan anlaşma neticesinde konut isteyenlerle konut anlaşması, para isteyenlerle para anlaşması yaptık. Para anlaşması yapılan 94 kişinin tapu işlemleri gerçekleştirildikten sonra ödemeleri yapılacak ve akabinde de kamulaştırılan mülklerin yıkımları gerçekleştirilecek. 2. etap kapsamında yapılacak olan 240 konutun inşaat alanı boşaltılmış olacak." dedi.

TOKİ tarafından yapılacak konutların hem Devane bölgesinin hem de Çorum'un çehresini değiştireceğini aktaran Belediye Başkanı Külcü, 'Kentsel Dönüşüm Projesi'yle birlikte bölge insanının da hayat standardının yükseleceğinin dile getirdi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP