20 Haziran 2012 Çarşamba

Milas'ta Yarım Kalan Okulu Devlet Tamamlayacak


Muğla'nın Milas ilçesinde bağlı Kıyıkışlacık köyünde 2010 yılında temeli atıldıktan sonra, yapımı üstlenen firmayla protokolün iptal edilmesi üzerine çürümeye terk edilen ilköğretim okulunun 2012 Mali yılı yatırım programına alındığı bildirildi.

Milas'a bağlı Kıyıkışlacık köyünde, 3 Mayıs 2010 yılında hayırsever tarafından temeli atılarak, köye kazandırılması amacıyla başlanan okul inşaatının yarım kalması tepkilere neden olmuştu.

2 yıldan bu yana çivi çakılmayarak kaderine terk edilen okulla ilgili Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, okulun devlet tarafından 2012 Mali yılı yatırımları il programı dahilinde tamamlanacağını bildirdi.

Ersoy, yaptığı bilgilendirmede, hayırseverle 2008 yılında okul yapımı üzerine bir protokol imzalandığını ancak, temel kazısının ardından maddi sorunların baş göstermesi üzerine yapımın yarım bırakıldığını ifade etti.

Ersoy, şunları ifade etti: "İlçemiz Kıyıkışlacık Köyü, Bankadamı Mevkii, 154 parselde bulunan, imar planında ilköğretim tesis alanı olarak gösterilen taşınmaza, Güçlü İnşaat ve Petrol Ürünleri Satış Sanayi Ticaret A.Ş adına şirket Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güçlü tarafından 17 derslikli ilköğretim okulu yapılması ile ilgili valilik makamında 26 Haziran 2008 tarihinde protokol imzalanmıştır.

Ancak firma tarafından inşaatın temel kazısı yapılarak grobetonu atılabilmiştir. Kullanılan mevcut binanın yetersizliği ve yapılacak olan binanın yapılması gerektiği ile ilgili durum hayırsevere iletilmiş, ancak hayırsever Levent Güçlü'ye ait 8 Haziran 2011 tarihli dilekçesinde temel çalışmasına başlanılan okul inşaatının maddi sorunlardan dolayı tamamlanamayacağı ve söz konusu protokolün iptal edilmesini belirtmişlerdir. Bu nedenle Güçlü İnşaat ve Petrol Ürünleri Satış Sanayi Ticaret A.Ş adına şirket Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güçlü ile yapılan protokol iptal edilmiştir. Yarım kalan inşaatın yatırım programına alınarak devlet tarafından tamamlanması teklif edilmiş ve 2012 Mali yılı yatırım programına alınmış olup il programı dahilinde yapılacaktır" - Muğla

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP