18 Haziran 2012 Pazartesi

İhsaniye'den Kısa Kısa


Döğer Emre Gölü kapalı devre sulama sistemi inşaatına başlandı.

Döğer Emre Gölü kapalı devre sulama sistemi inşaatına başlandı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve bu sezon bitirilmesi planlanan kapalı devre sulama sisteminin Döğer arazisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Sulama Kooperatif Başkanı İrfan Seçen, yaptığı yazılı açıklamada, sistem bitiminde 3 bin 500 dekar alan sulanacağını belirtti.

Beldenin ihtiyacı olan sulama sistemi inşaatına başlandığını vurgulayan Seçen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yetkili firma malzemlerini getirdi ve ölçümlerini yapmaya başladı. Firma öncelikli olarak elektrik tesisatını, su deposu pompaj binasını yapacak. Bunun sonrasında kapalı devre sulama sistemi boruları ve vanalarını yapacak. İnşaat alanımızı DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu ve Afyonkarahisar DSİ Şube Müdürü İbrahim İşbilir yerinde inceledi. Döğer Emre Gölü'ne gelir sağlayabilmek için DSİ ile çalışmalarımız devam etmekte. Çağlek Mevkisi'ne gölet yapımı içinde müracaatta bulunduk. Gerekli incelemeler devam etmekte. Uygun görülmesi durumunda Çağlek Mevkisi'ne de bir gölet yapılacak. Döğer Sulama Kooperatifi olarak tüm gücümüzle çalışmaktayız."

-Döğer Emre Gölü'ndeki balık tutma yasağı uzatıldı

-Döğer Emre Gölü'ndeki balık tutma yasağı İhsaniye Kaymakamlığı tarafından Temmuz ayının ilk haftasına kadar uzatıldı.

İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, yaptığı açıklamada 2. Frig Spor Festivali nedeniyle böyle bir karar alındığını belirtti.

1 Temmuz'da 2. Frig Spor Festivali yapacakların bildiren İlhan, festivalde bir çok etkinlik olacağını, bu etkinlikten birisininde balık tutma yarışması olduğunu kaydetti.

Kaymakamlık olarak daha önce yasağın uzatıldığını bildirdiklerini ve Emre Gölü'ne yem attıklarını hatırlatan İlhan, festival sonrası yasağın kalkacağını sözlerine ekledi.

-Bayat Kaymakamı İmamoğlu ile Çobanlar Kaymakamı

Aktaş'tan İhsaniye Kaymakamı İlhan'a ziyaret

Bayat Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ile Çobanlar Kaymakamı Kenan Aktaş, İhsaniye Kaymakamı Ömer Fakur İlhan'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Karşılıklı fikir alış verişi içinde geçen görüşme sonrasında, Kaymakam İlhan, misafir kaymakamlara Frig Vadisi'ni tanıtıcı sanal tur CD'si hediye etti.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP